Thursday, September 19, 2013

Couple Cabar Allah SWT



 

Berita Gempar!! Sep 18 Wed 11:31pm

Ini suatu kisah benar~ (kejadian di tmpt saya- johor. Tmpt & nama2 terlibat x perlulah ditulis di sini...)

Penangan mencabar Allah !!!
Sepasang couple, dinasihatkan oleh keluarga & kawan2 agar jangan suka buat maksiat... Semua nasihat hanya dibalas dengan kata2 perli oleh mereka berdua..
Nak dijadikan cerita semalam.. Terluncur kata2 dari mereka berdua, "Kalau Tuhan berani , meh kita jumpa. Tengok sapa lagi kuat ! " Sambil ketawa Kedua2nya bergerak...
Kira2 jam 11.30 mlm Isnin (tanggal 16 sept 2013), mereka berdua menaiki motosikal memecut laju di highway tepi kampong kami. Tiba2 berdentum kuat bunyi accident. Rupa2nya kedua mereka, pasangan couple itu didapati terpelosok ke bawah lori 16 tayar.
Menurut saksi, mereka cuba memotong lori tapi ada kereta bergerak perlahan di depan, lalu terbabas ke lori semula, tak dapat dielak lagi..
Apa yang terjadi kepada mereka.?
Kedua2nya digelek hancur oleh lori yang sarat dengan muatannya itu....
Menurut saksi , tidak ada satu bahagian dari badan kedua2 couple ini yang TIDAK hancur. Yang dapat dicam hanya 4 batang tulang (kaki) yang dagingnya telah tiada langsung, bagai dikikis habis...
Bomba yang mengutip mayat2 itu hanya dapat mengutip sisa2 itu dengan penyodok sahaja. Oleh kerana mayat2, mati berasingan, maka dapat lah diasingkan jugak daging dan tulang diantara keduanya..
Di hospital, kedua2 mayat dimandikan dalam tapis, bagai membasuh daging cincang (daging tetel?), tiada jalan lain.!!
Mayat itu kemudian dikafankan bagai mengulung 'kueh popia' & dikerandakan. Kepada keluarga masing2 dipesan supaya jangan dibuka lagi keranda itu..
Maka siang tadi(17 sept 2013), telah ditanam hamba2 Allah yang sombong itu... Hamba2 yang begitu berani mencabar Allah !
Apakah nasib mereka malam ini wahai kawan2 ku !!..?
*Wahai saudara2 ku, wahai hamba2 Allah, ambillah pelajaran & pengajaran dari kejadian ini...(!) Na u zubbillah! Inilah balasanNYA ... CASH di dunia lagi..


Alangkah Malangnya Pemburu-Pemburu Dunia
Babi, Riba dan Orang Kita
Semak Saman Trafik dan JPJ Online
Korban 2013
Bila Ulama Bertikam Lidah

 
 

1 comment:

  1. kalau tak silap
    kejadian ni berlaku dari jalan muar menghala ke batu pahat
    apa yang acik jon tahu
    mereka cuba memotong lori di depan
    tapi tidak sempat di sebab kan mat2 rempit
    soal mereka mencabar Allah swt
    hanya Allah swt yang tahu
    al fetahah

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...