Friday, August 30, 2013

Surat Dari Pengerusi

Surau Mustaqimah
Lorong Jambu Bertih, Kampung Teluk Jambu, 01000 Kangar, Perlis
H/P : 0134884319


Kepada Yang Berkenaan,


MEMOHON DANA UNTUK KEBAJIKAN DAN KEPERLUAN SURAU MUSTAQIMAH YANG MENAUNGI ANAK – ANAK YATIM, FAKIR MISKIN DAN ASNAF – ASNAF ZAKAT(8 GOLONGAN ZAKAT)
Adalah dengan segala hormatnya dimaklumkan pihak pentadbiran Surau Mustaqimahingin memohon bantuan dana dalam apa jua bentuk sekalipun samada segi kewangan, keperluan harian, kenderaan, sewaaan dan apa-apa saja bantuan bagi membantu melancarkan lagi program dana kebajikan dan pendidikan anak-anak yatim dan pelajar pelajar yang di bawah pembiayaan surau ini.

2. Pihak kami berharap agar pihak tuan sudi bersama membantu usaha kebajikan yang cuba pihak kami lakukan ini. Bersama surat ini,kami sertakan maklumat ringkas/profail berkenaan latar belakang pusat ini serta senarai beberapa keperluan yang amat diperlukan buat masa kini untuk pengetahuan pihak Tuan,semoga sudi bersama membantu demi kepentingan anak-anak istimewa ini.

3. Keperluan tersebut adalah :
1) Kuliah bulanan                                                     :RM 500
2) Bil api dan air dan telefon sebulan                      :  RM 300
3) Perbelanjaan pelajar luar Negara setiap bulan : RM 1000

 Dalam masa yang sama pihak kami amat-amat memerlukan sebuah kenderaan bagi keperluan pelbagai guna.
.
4. Pihak kami terlebih dahulu mengucapkan jutaan terima kasih di atas segala bantuan yang bakal dihulurkan oleh pihak tuan,semoga Allah memberkati dan meredhai segala usaha yang cuba kita lakukan bersama dalam usaha menjayakan perjalanan program rumah amal ni dan dinilai sebagai salah satu usaha taqwa serta menjadi amal jariah buat kita.

Sabda Rasulullah SAW:
‘Jagalah harta kekayaanmu dengan mengeluarkan zakat,ubatilah orang-orang sakit dengan bersedeqah dan hadapilah berbagai bala itu dengan doa’

Sekian,terima kasih

Yang diamanahkan
……………………………….
Rosmadi Ramli
Pengurus Surau Mustaqim
Sumbangan boleh disalurkan ke akaun yang tertera di bawah

Maybank 159012875434
SURAU JAMBU BERTIH


 

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...